Judici excepcional. L’Audiència de Barcelona jutjarà dilluns una dona, a qui la Fiscalia li demana 2 anys de presó  per un delicte de lesions per haver donat un cop amb un got de vidre a la cara d’un home que l’assetjava i li feia tocaments. L’home serà jutjat en la mateixa vista, per un delicte d’abús sexual i un delicte lleu de lesions, pels quals la Fiscalia li demana 15 mesos de presó pel primer, i pagar una multa de 1.800 euros pel segon.  A més de la pena de presó, la Fiscalia sol·licita que la dona indemnitzi al seu assetjador amb 1.570 euros per danys i seqüeles i ell pagui a la dona 330 euros. El judici se celebrarà a la secció 5a de l’Audiència de Barcelona.

Els fets van passar la matinada del 14 d’octubre de 2017, a la discoteca Salamandra de l’Hospitalet de Llobregat. Segons l’escrit provisional de la Fiscalia,   a la discoteca l’acusat “per satisfer els seus impulsos sexuals va posar la mà per sota de la faldilla de la dona” i ella el va apartar donant-li una empenta. Després tots dos van iniciar un forcejament, i ella es va defensar donant-li a la cara amb un got de vidre que ella duia a la mà. Aquesta acció va provocar a l’home una ferida, que va necessitar punts de sutura i set dies impeditius, i es valora el seu dany estètic de “lleuger”. I la dona, va patir erosions i excoriació superficials en totes dues cames i a nivell cervical, que va requerir una primera assistència facultativa, segons el relat del ministeri fiscal.

Cap atenuant a la dona

Inicialment, la Fiscalia no demana cap atenuant a la dona que es defensava d’uns tocaments, ni que se li apliqui l’eximent de legítima de defensa, com permet el Codi Penal. I, li demana més càstig que al seu agressor, ja que ell va requerir assistència sanitària, i per tant el delicte de lesions no és lleu. No obstant això, es pot modular i sol·licitar un càstig inferior, com ja recullen els articles que el ministeri fiscal apunta en l’escrit d’acusació.  En concret, l’acusa d’un delicte de lesions (art.150), que castiga de 3 a 6 anys de presó els autors de causar la pèrdua  d’un òrgan o membre o la seva deformitat. I relaciona el delicte de lesions amb l’article 147.1, que indica que si la persona necessita un tractament mèdic o quirúrgic, l’autor pot ser castigat amb una pena de 3 mesos a 3 anys de presó o multa, fet que permetria rebaixar la petició de càstig. També el relaciona amb l’article 148.1, que si s’utilitzen armes o objectes perillosos, la pena oscil·la de 2 a 5 anys de presó. 

 El judici arriba en el nou debat de la Llei del 'només sí és sí' i de la seva reforma, aprovada pel PSOE amb el PP, enfront dels socis de govern, Podem. Aquest canvi, però, manté el consentiment en el nucli perquè una relació sexual sigui o no delicte.