El responsable de coordinar tot el dispositiu policial de l'1-O i de donar les ordres operatives al CNP, Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra, que va imposar el govern de l'Estat espanyol, no va fer res en tot el dia i va anul·lar les tres reunions de coordinació que hi havia previstes. Ho diu un informe de la policia catalana.

Fonts properes a l'organització del dispositiu han explicat a El Nacional que Diego Pérez de los Cobos va afirmar que desconeixia les càrregues policials que s'estaven produint a primera hora del matí en diversos col·legis de votació i que no tenia informació de res. 

Diego Pérez de los Cobos no va coordinar el dispositiu de l'1-O però no detalla qui ho va fer ni per ordre de qui van actuar els escamots de la Guàrdia Civil i CNP que van tancar col·legis a la força i van carregar contra la població civil.

A les 10 del matí hi havia una reunió de coordinació a la Delegació del Govern, en què ni la Guàrdia Civil ni CNP assisteixen, i deixen plantats els comandaments dels Mossos d'Esquadra. És en aquell moment en què es comunica que no es faran cap de les tres reunions previstes de coordinació que s'havien de fer al llarg del dia amb els tres cossos policials.

A mig matí De los Cobos manifesta en una conversa en privat que no s'estan coordinant els cossos policials i que desconeix les operacions que estan portant a terme cada un d'ells. El número 3 del Ministeri d'Interior, destinat a Catalunya per organitzar tot el dispositiu de seguretat i per donar les ordres a tots els cossos policials, no va voler coordinar res i va anul·lar totes les reunions previstes.

Cap cos policial, a més, tenia coneixement del que feien els altres, de manera oficial. Així es van anar assabentant de les diferents càrregues pels mitjans de comunicació i les transmissions internes en el moment que succeïen.