Daesh (Estat Islàmic) ha reivindicat l'atemptat a La Rambla de Barcelona d'aquest dijous. Ho ha fet a través de l'agència Amaq, via habitual de l'organització terrorista per atribuir-se les seves accions. "Els perpetradors de l'atac a Barcelona són soldats de l'Estat Islàmic i han executat aquesta operació en nom del Califat i tenen com a objectiu als paísos de la coalició [en referència als exècrits que combaten Daesh a Síria i Irak]".

Els canals de Daesh a Whatsapp i Telegram no han parat de parlar de l'atemptat de Barcelona des de pocs minuts després que es produís. Inclouen missatges en castellà molt agressius, com "des d'ara, els nostres seguidors no deixaran cap espanyol innocent somiar en la seva seguretat". En un d'aquests canals, la imatge es la de Driss Oukabir, el detingut pels Mossos a Ripoll.

 

Aquests comentaris anunciaven la reivindicació, com sospitava la corresponsal de The New York Times a la guerra d'Irak, Rukimini Callimachi, al seu compte de Twitter.

Un dels comentaristes, explica Callimachi, "és molt proper als dolents, si és que no n'és un, i només parla de Barcelona". A més, alguns dels canals pro-Daesh han començat a penjar comentaris en castellà, com Yakeen, que "és un dels seus abeuradors [popular per 'punt de trobada']", segons Callimachi. D'aquest canal provenen missatges tan agressius com "Igual cerdos. Están luchando en nuestra tierra vamos a matarte en su [per 'tu'] tierra".