El grup terrorista Daesh ha afirmat que si l'Estat espanyol no es retira de la coalició internacional que el combat a Síria, realitzarà atacs en territori espanyol, i ho ha fet amb un vídeo titulat La conquesta de Barcelona.

En el vídeo, difós a través de l’aplicació de missatgeria Telegram, els terroristes han declarat: "Si l’Estat espanyol no deixa de fer la guerra, mai no us deixarem tranquils".

El Daesh també ha fet referència als autors dels atemptats a Barcelona i Cambrils, lloant-los i demanant "a Al·là que accepti els nostres germans que han dut a terme la conquesta de Barcelona". 

A banda d'això, en el vídeo, que l’FBI ha facilitat a alguns mitjans, els terroristes mostren imatges de l’atemptat a Barcelona i amenacen amb el fet que la matança es va fer com a resposta a “la sang vessada per la Inquisició espanyola” i amb la intenció de recuperar al-Àndalus.

En primer terme apareix un presumpte membre del Daesh amb el nom d’“Al Qurtubí” (el cordovès), que es reafirma en la intenció del grup terrorista de no fer oblidar la “sang vessada dels musulmans amb la Inquisició espanyola” als “cristians espanyols”.

Afegeix que l’atac terrorista va ser també una venjança per la “matança que esteu fent ara amb el Daesh”, referint-se a la lluita internacional contra el grup terrorista en la qual l’Estat espanyol està implicat.

Finalment, apareix un altre presumpte terrorista del grup, aquest amb el nom d’ “Abusalaman al-Andalusí” (Abusalamán l’andalús), que declara que no ens deixaran en pau mai més.

Lloances a Younes Abouyaaqoub

En diversos fòrums terroristes s’han difós també imatges de Younes Abouyaaqoub, autor dels atropellaments a la Rambla, amb comentaris que afirmen que “és millor viure un dia com un lleó i morir, que un miler com a ovella”.