El David González ha volgut explicar a través d'un vídeo el tràngol que ha estat perdre la seva àvia per coronavirus totalment sola en una habitació d'hospital. I la finalitat de tot plegat és que s'ha gravat "per conscienciar a la gent que es prengui seriosament que això va de debò i no podem posar en perill la vida de les persones".

El relat és colpidor. ElNacional.cat ha parlat amb ell i ens explica que la seva àvia, l'Encarna, va ingressar el passat dissabte 14 de març a l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí on se li va detectar una pneumònia bipulmonar. L'Encara tenia 90 anys però no patia cap malaltia. Només ingressar li van detectar que tenia coronavirus i va passar el cap de setmana en un box d'urgències fins que la van poder pujar a planta el passat dilluns 16 de març.

En David explica que des del principi li van posar el respirador però li van retirar dimecres, un dia abans de morir, perquè segons van comunicar els metges "havia millorat i estava més animada". Sobtadament, dijous va morir, en total cinc dies ingressada. Tot el que va durar el seu ingrés va ser molt dur per tota la família ja que no es van poder comunicar de cap manera amb l'àvia. En principi, els van oferir trucar al telèfon de l'hospital però la línia donava error pel col·lapse.

La família lamenta que l'Encarna va morir completament sola i tan sols van permetre l'accés al seu net, en David, un cop havia mort i amb totes les proteccions possibles. A més, tan sols va tenir tres minuts per acomiadar-se ja que el van avisar que aquell llit l'havia d'ocupar un altre pacient contagiat. En el vídeo, que ell mateix admet que "va gravar d'una forma espontània", reitera "el tracte humà i la calidesa rebuda per part dels professionals".

No obstant, envia un missatge molt contundent a tots aquells que se salten el confinament i les ordres decretades: "Els qui diuen que no passa res per sortir a treure passejar el gos vint vegades, els qui marxeu al Mercadona sense parar, o aneu a veure el veí, agafeu el cotxe sense motius... Tots vosaltres no sou conscients del que s'està vivint". En David parla clar: "Siusplau, us demano a tots els qui encara us creieu que això és una exageració, quedeu-vos a casa. Feu reptes de tocs amb paper higiènic, canteu, escolteu música, el que vulgueu. Però quedeu-vos". 

L'enterrament de l'Encarna va ser sense abraçades ni l'escalf que cal rebre en aquests moments. A més, en David reitera que "va morir completament sola després de dies ingressada" i va ser enterrada amb la bata de l'hospital sense missa ni tanatori. La família és de Sant Feliu de Llobregat i el seu pare, el fill de l'Encarna, també té tots els símptomes del COVID-19. Ara, conclou en David, "tocarà passar el dol i la malaltia a casa".