L'exèrcit espanyol ha localitzat cadàvers en residències convivint amb gent gran, segons ha assegurat aquest dilluns la ministra de Defensa, Margarita Robles, en una entrevista a Telecinco. "L'exèrcit ha pogut veure en diverses residències persones grans absolutament abandonades, si no mortes, als seus llits", ha explicat. Davant d'aquests fets, assegura que seran "implacables i contundents".

Fonts de Defensa confirmen que han trobat aquesta situació en diverses residències de gent gran de diferents punts d'Espanya. Per ara, es desconeix quins centres són. Tot el que se sap és que avui estava previst que l'exèrcit en visités 73 arreu d'Espanya, 14 d'elles a la Comunitat de Madrid.

"Hi ha escenes duríssimes en algunes residències d'avis morts als seus llits i el personal desaparegut", han explicat també fonts de Defensa a la Cadena SER.

La mateixa cadena explica que des de la Fiscalia General de l'Estat ja s'ha avançat que es prendran cartes en l'assumpte i "el pes de la llei recaurà sobre els responsables d'aquestes residències". 

Durant aquest cap de setmana, l'exèrcit ha reforçat la seva presència a les residències de gent gran. Primer, només es va actuar a la Comunitat de Madrid fent feines de desinfecció i, des d'ahir, ja es permet que actuï a qualsevol residència de l'Estat.