El mateix alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, ha emès un comunicat de dol i urgència per aturar la crisi sanitària del coronavirus a l'interior de la residència per gent gran Matacàs. Des de l'esclat de la pandèmia a casa nostra, amb qüestió de setmanes, han mort per la COVID-19 i d'altres per causes naturals, 36 avis i àvies.

Callau vol expressar el condol a tots els familiars i mirar de reivindicar el paper de l'ajuntament: "Ens hem bolcat i hem destinat tots els nostres recursos disponibles per cobrir les necessitats".

D'altra banda, també aprofita per recordar que la gestió d'aquesta residència no és de titularitat municipal i que malgrat tot han fet els tràmits corresponents per demanar ajuda al departament de Benestar de la Generalitat.

Des de l'ajuntament de Sant Adrià asseguren que hi ha una falta de personal i moltes baixes que han fet augmentar, encara més, la crisi d'aquest centre. I s'ha demanat de format urgent que la UME desinfecti totes les seves instal·lacions. Callau reiterat en dues ocasions que "la necessitat és que la Generalitat i el govern espanyol ajudin de forma urgent".

Des de la residència Matacàs, de moment, no s'han pronunciat.