Reis, aristòcrates i pagesos també porten el llaç groc. El símbol que demana la llibertat dels presos polítics s'ha fet veure aquest matí a la plaça de Sant Jaume a la solapa de molts personatges; entre ells, membres de la reialesa. No parlem de Felip VI ni tampoc de Letícia, sinó, per exemple, d'en Bernat i la Maria, els gegants del Poble Nou, que porten corona i llaç groc. També l'han dut els gegants de Montbau, els del Clot, els del Guinardó i els de la Plaça Nova, la Laia i en Roc.

gegants montba

Els gegants de Montbau i els del Poble Nou també duen el llaç groc / G.R.

En Sergi Ros és membre de la colla gegantera de la Plaça Nova-Barcelona i diu que porten el llaç groc per "una qüestió de solidaritat amb els presos". "No podem ignorar què passa al nostre país i com a cultura popular catalana és una manera de simbolitzar la nostra solidaritat".

gegants barcelona / G.R

Al fons, els gegants de la Plaça Nova amb el llaç groc / G.R.

Per la mateixa raó, el duen en Clotus, la Melis i el Martí, els gegants del Clot que porten el llaç des del novembre de l'any passat i que "no se l'han tret des d'aleshores", explica en Jordi Morell, geganter d'aquesta colla. "Ho vam decidir per unanimitat, no crec que hi hagi ningú de la nostra colla que no estigui d'acord a dur-lo. Morell també forma part de la colla de diables del Clot i explica, orgullós, que dissabte van participar al correfoc amb forques grogues, també en solidaritat amb els presos.

gegants barcelona

Diverses parelles de gegants han dut el llaç groc / G.R.

Tots les colles afirmen que mai han tingut cap problema per dur el llaç groc.