Catalunya ha registrat aquest dimecres la xifra més baixa de nous morts per coronavirus des de mitjans de març. En les darreres 24 hores, les empreses funeràries han comunicat la mort de 20 persones.

En total la pandèmia ha provocat la mort d'11.723 persones a Catalunya. D’aquestes, 6.541 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 3.913 a una residència i 771 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Des d'aquest dimarts, Salut facilita la retrospectiva de les morts i casos de coronavirus des que va començar la pandèmia segons el dia real en què es van produir o detectar i no segons el dia en què es van comunicar, xifra que facilitava fins ara.

La retrospectiva és útil per poder veure quin va ser el pic de pandèmia i la tendència general, però no per al recompte de morts més recents, ja que algunes es comuniquen amb fins a tres dies de retard i és possible que les xifres més noves creixin en els propers dies.

És per això que dels últims cinc dies facilitem també la xifra de morts comunicades per les funeràries.

Casos confirmats i amb símptomes

El mateix passa amb la xifra de casos confirmats. Ara, coneixem l'històric real tot i que com més recent és la dada menys fiable és, ja que poden haver-hi casos que encara no s'han comunicat. Per això, també oferim la xifra de casos diaris comunicats.

Des d'ahir, s'han comunicat 281 nous casos confirmats i el total és ja de 63.259 casos acumulats. Pel que fa persones amb símptomes diagnosticades per personal facultatiu però que no s'han sotmès a cap test, se n'han comunicat 4.555 des d'ahir i 211.049 en total.

No hi ha nous casos greus

Des d'ahir, no s'han registrat nous casos greus, cosa que només havia passat un cop des que va començar la pandèmia. El total continua sent de 4.005, dels quals 245 continuen ingressats a la UCI, 20 menys que ahir.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 36.579 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la covid, 177 en les últimes 24 hores.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 13.220 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 36.186 són casos sospitosos.