El Consell de l'Advocacia Catalana ha rebutjat "contundentment" habilitar dies a l'agost perquè dificulta la conciliació i afecta el dret al descans. En un comunicat, ha considerat "del tot incongruents i inapropiades" les mesures establertes en el Reial Decret Llei 16/2020 de mesures processals i organitzatives per fer front a la Covid-19. Ha afegit que es vol utilitzar l'aturada "per fer front a la incorrecta articulació del cos judicial per resoldre el col·lapse endèmic de la justícia". El Consell de l'Advocacia s'ha mostrat disposat a fer "el que correspongui" per pal·liar els efectes de la crisi en la justícia, però ha demanat "el mateix tractament" que a la resta d'operadors jurídics, garantint el dret al descans i a conciliació.

El Consell rebutja que es plantegi habilitar 14 dies hàbils a l'agost, distribuïts en tres setmanes, de dilluns a divendres, perquè "no poden solucionar les mancances del sistema judicial". Ha afegit que la proposta demostra la "manca de connexió" del Ministeri de Justícia amb la realitat del veritable problema endèmic i estructural del sistema de justícia, que ha de ser "resolt amb les aportacions i el consens de tots els operadors judicis i molt especialment de l'advocacia".

Els advocats catalans han apuntat també que cal que totes les oficines judicials comptin amb tot el seu personal per dur a terme un treball realment efectiu per als ciutadans i en igualtat. A més, ha afegit que no tots els espais han estat habilitats per complir les normes sanitàries ni tenen els mitjans tecnològics o amb el personal coneixedor de les eines informàtiques adients per complir amb els protocols.