Els conductors de VTC ocupen quatre carrils de la Diagonal amb els seus vehicles entre la plaça Francesc Macià i la plaça Pius XII. De moment mantenen oberts alguns carrils al trànsit per facilitar la mobilitat. De la mateixa manera, la protesta afecta a la circulació de sis línies d'autobús: la 6, 7, 33, 34, 63 i 67.

Ho fan per segona nit consecutiva com a resposta a la vaga dels taxis. El col·lectiu de conductors ha informat a El Nacional que "si no es soluciona el problema, mantindran la acció fins el dia 24 de gener", dijous. Les aplicacions funcionen però informen que no tenen vehicles disponibles. 

Aquesta és la resposta a la decisió de l'assemblea dels taxis de mantenir la seva vaga, i rebutjar així l'oferta de la Generalitat d'ampliar el temps de precontractació del servei dels treballadors d'Uber i Cabify. 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha convocat per aquest dilluns diverses reunions amb agents econòmics i del sector del transport. Amb l'objectiu d'assegurar la mobilitat ciutadana mentre duri la vaga indefinida de taxistes, Calvet es reunirà a primera hora del matí amb els operadors de transport públic de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). També presidirà una reunió amb els agents socioeconòmics de Barcelona per informar-los de la proposta de la Generalitat per regular el transport de viatgers en taxi i en VTC i per analitzar la situació provocada per la vaga de taxistes.

A més, el conseller i el seu equip es reuniran amb representants de les empreses VTC per explicar-los la proposta de regulació del Departament, tant pel que fa al decret llei que està elaborant com pel que es refereix a la futura llei, en la qual es començarà a treballar de forma immediata. A part, dimarts està previst que el conseller Calvet es torni a reunir amb l'AMB i el sector del taxi.

Mesa de diàleg

El president a Catalunya de la patronal Unauto VTC, Josep Maria Goñi, ha demanat aquest dilluns al conseller de Territori i Sostenibilitat una mesa de diàleg que inclogui els taxistes però també el sector dels vehicles amb conductor. En declaracions a Catalunya Ràdio, Goñi ha remarcat que Calvet es reunirà per primer cop amb ell, i ha denunciat que fins ara només s'ha relacionat amb els taxistes. El representant de la patronal ha avisat que el termini de 15 minuts per demanar un vehicle VTC suposa el tancament de les empreses del sector, i ha acusat els taxistes de fer "xantatge" i d'"amenaçar" els polítics. "Paralitzen la ciutat, agredeixen els nostres conductors, ens han arribat a bolcar cotxes, i diuen que no es farà la fira del mòbil", ha subratllat.

Sobre l'aturada a la Diagonal dels conductors de VTC, ha indicat que la patronal no la comparteix, però ha remarcat que són els mateixos treballadors els que s'han organitzat perquè tenen por de perdre la seva feina. "Això que han presentat significa el tancament de les nostres empreses. Els taxistes volen l'extermini literal dels VTC", ha insistit.