El Col·legi de Psicologia de Catalunya ha començat a donar de baixa els col·legiats que s’han negat a abonar les quotes al Consejo General de la Psicología de España. Més de dos-cents professionals, la majoria dels quals formen part de la sectorial de psicòlegs de l’ANC, s’han adherit a la campanya #NovullpagarConsejo, que es va posar en marxa el gener del 2018 en protesta pel silenci del consell general davant la repressió de l’1-O, l’aplicació de l’article 155 i l’empresonament dels líders independentistes.

Durant aquests dos anys els adherits a la campanya no han abonat la quota semestral obligatòria al consell i ara, segons han denunciat des de la campanya, el Col·legi ha procedit a donar-los de baixa, tal com estableixen els estatuts de l’ens col·legial.

Els professionals també reclamaven transparència dels comptes de l’ens d’àmbit estatal i saber a què es destinaven els fons que recaptava.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat