L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha definit l'estàtua de Colom com una "icona" de la ciutat i ha explicat que la majoria d'experts aposten per mantenir-la amb "una explicació crítica". En una entrevista a RAC 1, ha posat com a exemple fer una exposició al voltant de l'estàtua.

Segons l'alcaldessa, es tracta d'un debat "necessari" que s'ha de fer de "manera serena". D'aquesta manera, l'alcaldessa s'ha referit a aquest debat després que la presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, hagi dit aquest cap de setmana que seria una "bona mesura" que Barcelona desmuntés l'estàtua de Colom i hagi lamentat que hi ha un "racisme institucional" al país.

Passar a fase 3 com més aviat millor

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al Govern que Barcelona passi a fase 3 com més aviat millor i ha apuntat que veu "problemàtic" que el canvi de fase coincideixi amb Sant Joan. En una entrevista a RAC 1, Colau ha argumentat que les dades a la capital catalana són positives i equiparables a altres territoris en fase 3.

A més, ha assenyalat que en la recta final de la desescalada es van perdent els matisos i "la gent ja no sap si està en fase 2 o 3". En aquest context, l'alcaldessa ha celebrat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi "canviat d'opinió" i ara el Govern tingui previst demanar-ho per als pròxims dies. "És de sentit comú, no crec que hi hagi polèmica política en això", ha afegit.