El coala estaria "funcionalment" extingit. Així ho ha advertit l'ONG australiana Australian Koala Fundation (AKF) dedicada precisament a la protecció d'aquest animal.

Segons l'ONG només queden 80.000 exemplars. I aquesta és una xifra molt baixa si es compara amb els 10 milions que hi havia fa més de dos segles o amb els 8 milions que es van matar entre 1890 i 1927. Els caçadors els mataven per la seva pell, que estava molt buscada. 

coala pixabay

Pixabay

AFK supervisa des del 2010 els 128 districtes on el coala habita i ja ha assegurat que ha desaparegut de 41 districtes. 

Una llei al rescat

"El nou govern australià podria promulgar la Llei de Protecció del Coala. Ambdues parts diuen que volen protegir el medi ambient. Una bona manera de començar seria protegint els boscos on viuen els coales, que cobreixen el 20% del nostre territori", ha explicat la ONG a través d'un comunicat. 

koala Public Domain Pictures

Public Domain Pictures

Aquesta iniciativa el que busca és precisament la protecció dels arbres eucaliptus on habita aquest animal, ja que la pèrdua del seu hàbitat natural és el principal factor de risc.

coala pexel

Pexel

Cal recordar que els coales s'alimenten, bàsicament, de les fulles d'eucaliptus. 

El coala té la classificació de "vulnerable" des del 2012, però tot i això, des de l'ONG asseguren que no ha aconseguit la protecció necessària sota aquesta etiqueta.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat