Entitats feministes han convocat concentracions arreu de l'Estat en resposta a l'onada de feminicidis dels darrers dies. Sota els lemes #SiToquenAUnaEnsToquenATotes, #TerrorismeMasclista i #NiUnaMenys, centenars de manifestants han sortit als carrers de diverses ciutats de l'Estat com a mostra de suport a les víctimes del masclisme. A la plaça Sant Jaume de Barcelona, s'ha convocat "d'urgència a tot el moviment feminista a manifestar-se en repulsa de tots els feminicidis" a les 22 h.

Les manifestants, en la seva majoria dones, han fet extensiva la protesta a tots els casos relacionats amb la violència masclista, especialment el de les nenes de Tenerife i el de la menor de 17 anys assassinada a Sevilla, que han coincidit amb l'ingrés avui en un centre d'inserció social de Juana Rivas.

Les convocants mantenen que 1.095 dones han estat assassinades des del 2003, 18 d'elles enguany, i que han estat set els nens en situació d'orfandat i 38 els assassinats des de 2013.

Manifestación violencias machistas Madrid / EFEManifestació en contra la violència masclista a Madrid / Efe

El cas de Juana Rivas

A la concentració convocada aquest vespre a la plaça Sant Jaume, les manifestants han començat reivindicant el cas de la Juana Rivas, que ha ingressat aquest divendres en un centre d'inserció social per complir la condemna de la sostracció dels seus dos fills menors d'edat després d'acusar el pare de maltractaments.

Paral·lelament, la ciutat de Granada ha recordat el cas de Rivas entre els càntics: "El sistema judicial és masclista i patriarcal". Precisament és en aquesta ciutat on la mare es troba complint la condemna, al Centre Cantos de Granada.

Manifestación contra los feminicidios 11/06/2021 barcelona Judit Pellicer

Judit Pellicer

Juana Rivas està condemnada en ferm per haver romàs en l'estiu del 2017 un mes en parador ignorat al costat dels seus dos fills per a no lliurar-los al pare, l'italià Francesco Arcuri, qui en el 2009 va ser condemnat per lesionar-la i al qual ella va tornar a denunciar per maltractament en el 2016.

El seu advocat, Carlos Aránguez, ha manifestat que continuaran amb totes les vies legals al seu abast per a fer el més còmode i breu possible el temps a la presó de Rivas, que té "fundades esperançades" en què el govern espanyol li concedeixi finalment l'indult que ha sol·licitat.

Justícia per les germanes mortes a Tenerife

A més a més, les manifestants han mostrat el seu rebuig per l'assassinat de les dues nenes desaparegudes a Tenerife, presumptament a mans del seu pare, després que les autoritats hagin trobat el cos d'una d'elles, Olivia, de només sis anys.

Segons les últimes informacions, la Guàrdia Civil creu que Tomás Gimeno va matar les seves filles després de drogar-les, ja que el cos de l'Olivia va ser recuperat a Tenerife sense signes de violència externa i no es va trobar sang en cap de les proves analitzades. Tomás Gimeno, el pare i assassí, segueix en parer desconegut.

Foto principal: manifestació en contra els feminicidis a Barcelona / Judit Pellicer