El Gremi de Cinemes de Catalunya ha presentat aquest dilluns un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució del Govern que ha obligat a aturar de nou l'activitat de les sales.

Amb aquesta via judicial sol·liciten la suspensió cautelar de les restriccions dictades pel Procicat, davant un tancament que els suposa pèrdues econòmiques "inassolibles i irrecuperables".

"Davant la indefensió hem pres aquesta decisió per buscar l'emparament de la justícia", ha dit aquest dilluns a l'ACN el president del Gremi de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, que considera que la suspensió de l'activitat és "arbitrària i desproporcionada". 

cinema melies - acn

L'entrada dels Cinemes Melies al 102 del carrer Villarroel amb les reixes tancades | ACN

Sota el paraigua del Gremi d'Exhibidors, un total de 20 cinemes de Barcelona i l'àrea metropolitana tancats per les restriccions pels rebrots de la covid-19 han presentat aquest dilluns al matí un recurs contra la resolució del 17 de juliol que adoptava mesures per la contenció del brot epidèmic com el tancament de teatres, cinemes i gimnasos.

El Gremi considera que la mesura sol·licitada no perjudica l'interès general ja que les sales de cinema garanteixen la seguretat dels espectadors, tal i com asseguren que ho han reconegut les principals autoritats científiques i mèdiques del país en el camp de l'epidemiologia.

Els cinemes de zones afectades per les restriccions com Figueres o el Segrià no han presentat "de moment" cap recurs, tot i que si se suspengués cautelarment la decisió "beneficiaria" a tots els cinemes tancats de Catalunya.

A l'espera del Procicat

Tot i que l Procicat ha establert el procediment a través del qual els ajuntaments podran vehicular la tramitació i fixar els criteris per avaluar les peticions, Tarrazón, ha denunciat que no han rebut resposta i que, per aquest motiu, busquen l'emparament de la justícia davant el dany irreparable que se'ls està ocasionant.

El Procicat, però, sí que va autoritzar la continuïtat de festivals com el Cruïlla XXS, el Grec, el de Pedralbes i la Sala Barcelona. Precisament aquest dissabte la Generalitat va obrir la porta a revisar en breu aquestes restriccions a l'àrea metropolitana i altres municipis afectats pels rebrots de coronavirus.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat