Els Mossos d'Esquadra, juntament amb el Grup de Delinqüència Urbana de Salou, van detenir el passat dimecres cinc homes com a presumptes autors de 19 robatoris amb força en habitatges de segona residència del municipi. Els arrestats tenen entre 30 i 42 anys, són de nacionalitats senegalesa, italiana, pakistanesa i marroquina, tots veïns de Salou o amb domicili desconegut i entre ells acumulen 43 antecedents policials. La investigació va començar arran un seguit de robatoris en residències situades en l'entorn del carrer de Carles Buïgas després de l'estiu.

En tots els robatoris investigats el modus operandi es repetia. Un o dos dels individus escalaven per la façana o saltaven la tanca perimetral per accedir a dins de l'immoble. Un cop a dins, forçaven la porta o finestra corredissa. Del pis, els lladres s'enduien principalment el televisor. Una de les coincidències era que els objectius eren pisos d'edificis on la majoria dels immobles estan deshabitats durant l'hivern. A més, es canviaven sovint de roba durant els dies del robatori per intentar no ser descoberts per la policia.

mossos detencio salou. acn

ACN

Després de diverses vigilàncies, juntament amb altres gestions d'investigació, es va identificar els integrants d'aquest grup. Els cinc homes utilitzaven pisos ocupats com a base per cometre altres robatoris. 

Un dels incidents més destacat relacionat amb aquest grup es va produir el passat 14 de febrer quan la propietària d'un apartament es va trobar dos homes al seu interior. Ràpidament va trucar la policia que, en arribar al lloc, van poder localitzar els dos individus quan ja marxaven carregats amb bosses. La policia va identificar els dos homes i va obrir diligències ja que el pis on van ser sorpresos l'estarien ocupant com a residència. Finalment, els Mossos van muntar un dispositiu policial el passat dimecres que va permetre detenir els cinc homes investigats.