El sector hoteler català, representat per la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya i el Gremi d’Hotels de Barcelona, ha anunciat que garantirà que totes les persones que ho necessitin disposin d’allotjament a Catalunya, per mitjà d’una xarxa d’establiments hotelers que donaran allotjament a totes aquelles persones que ho necessitin, bé sigui per raons sanitàries, laborals, perquè no puguin marxar o altres motius. 

En aquest context, el Consorci Sanitari de Barcelona ha posat en marxa el projecte “Hotel Salut”, que permetrà al sistema sanitari disposar d’instal·lacions hoteleres per a pacients lleus amb coronavirus que requereixin aïllament domiciliari i que, pel seu context familiar, no poden fer-ho en els seus propis habitatges.

El Cotton House Hotel serà el primer hotel on s’activarà aquest projecte amb l’arribada dels primers pacients. El personal ja ha rebut formació específica per a la protecció de la seva salut, i les empreses de neteja, bugaderia i càtering, que prestaran els serveis sota la coordinació de l'hotel, tenen àmplia experiència atenent el sector sanitari tant públic com privat.

En cas de ser necessari, s’afegiran els hotels Praktik Vinoteca i Praktik Bakery, arribant a sumar més de 200 llits. El projecte s’ampliarà amb altres hotels en cas de ser necessari. Serà el personal de Praktik Hotels, en coordinació amb el Consorci Sanitari de Barcelona, que coordinarà el projecte i s'encarregarà de rebre i gestionar les peticions d’admissions per part d’Hospitals i Centres d’Atenció Primària.

En aquest sentit, l’Hotel AC Victoria Suites serà la base on es recollirà tot el material que arribi o sigui donat per atendre les necessitats d’aquest projecte. També, s'hi realitzarà la formació de riscos laborals a les persones que s’incorporin per col·laborar en el projecte. Un cop finalitzat el projecte, tots els establiments participants seran sotmesos a un estricte procés de desinfecció.

Totes aquelles persones o entitats que desitgin col·laborar amb el projecte “Hotel Salut”, poden contactar amb l’Oficina Tècnica de Coordinació per mitjà del correu electrònic info@saluthotels.com 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat