El judici del cas de corrupció política Gürtel s'ha reprès aquest dimarts sense que cap dels 37 acusats hagi comparegut a la vista, la qual cosa ha portat la fiscal i l'advocat de l'Estat a demanar a la Sala que assisteixin a les sessions.

Al començament de la vista d'avui, la jornada 69 del judici, la fiscal ha recordat que,encara que la Sala va permetre en el seu moment absentar-se als acusats si entenen que la jornada no els afecta, la Fiscalia va estimar que han de comparèixer en totes les sessions.

Per la seva part, l'advocat de l'Estat ha donat suport a la petició de la fiscal i ha manifestat que "és estrany que se celebri un judici" sense ningú assegut al banc dels acusats, i ha postil·lat: "Algú hi hauria d'haver".

"Algun hauria de ser a la sala"

El lletrat de l'Estat ha comentat que entén que certs acusats no puguin estar tot un any asseguts a la seu judicial però ha insistit que "algun hauria de ser a la sala perquè és important veure la seva presència d'ànim i la seva forma d'estar".

L'advocat de l'acusació exercida per la Comunitat de Madrid s'ha adherit a aquesta petició a què s'han oposat els advocats defensors que han intervingut avui.

En concret, la defensa de Pablo Crespo, exsecretari d'Organització del PP gallec, ha comentat que aquest acusat està en presó preventiva i que no entén la utilitat de fer-lo anar a totes les sessions amb trasllats entre la presó i la seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares (Madrid) al matí i a la tarda.

Per la seva part, la defensa de Carmen Rodríguez, exdona de Francisco Correa, el presumpte capitost de la trama, ha recordat que a ella se li va permetre absentar-se de les sessions, ja que a més té la guarda i custòdia d'una filla menor.

Ha afegit que els interrogatoris que aquests dies es realitzaran als policies que van investigar el cas no l'afecten, ja que la seva presència en les converses telefòniques intervingudes és testimonial, només perquè Correa era el seu marit.

L'advocat de Jesús Sepúlveda, exalcalde de Pozuelo de Alarcón (Madrid), ha recordat que el seu representat ha anat a gairebé totes les sessions i que únicament s'ha absentat en les que no l'afecten, ja que ha d'atendre necessitats de la seva vida i no pot estar un any a la seu judicial.

El president de la Sala, Ángel Hurtado, ha manifestat que el tribunal intentarà resoldre aquesta qüestió entre avui i demà.