Un campament per educar els joves d'11 a 21 anys en l'ordre "i altres valors tradicionals de la milícia". Això és el que és el "Campamento de Orientación Cívico Militar Gonzalo Fernández de Córdoba, El Gran Capitán" que es fa a Navacerrada. Es tracta d'un campament organitzat per una entitat privada, però que està gestionat per militars en actiu i retirats, de l'exèrcit espanyol i d'altres exèrcits (l'instructor és un soldat rus que va lluitar a l'Afganistan).

campament gran capita facebook instructor

El campament tendeix al manteniment del sentiment de casta dels militars: el 50% dels que hi van són fills de militars i de membres de les Forces de Seguretat de l'Estat. I se celebra amb la plena col·laboració de les Forces Armades.

campamento militar gran capitan

El Ministeri de Defensa i el d'Interior col·laboren directament amb la iniciativa. Els joves que participen en el campament visiten diverses unitats militars: l'any passat fins i tot van passar per l'escola d'helicòpters de l'exèrcit de Terra, i per la base de la Brigada Paracaigudista, i van rebre visites de les unitats de la Guàrdia Civil i de Sanitat Militar. Als nens que van a aquest campament, a més de pràctiques de tipus militar, com pista americana, rappel i "marxes militars d'enduriment", guàrdies i imaginàries..., se'ls programa "ensenyament pràctic de l'ús militar i policial de la pistola, el fusell d'assalt" (amb armes Airsoft). Evidentment, els nois vestiran roba militar durant tot el seu campament. 

WhatsApp Image 2018 06 09 at 10.28.03

Al Facebook del campament s'hi pot observar els missatges reaccionaris que es difonen en aquest campament: uns nens porten una bandera espanyola amb un signe carlí amb el missatge: "Muy taurino, muy católico, muy flamenco, muy español". Però l'organització afirma, en el seu Facebook, que al campament no hi ha cap referència  a política ni a religió: "radicalmente cero". Això sí, al Facebook es pot veure com els nens canten l'ultrareaccionari "Soy el novio de la muerte", el colonialista himne de la Legió. En una carta de comiat, llegida al campament de l'any passat, un coronel de Marina que havia passat per Navacerrada, va assegurar que als nois: "os han inculcado unos valores, a respetar a vuestra patria, a nuestra querida España y a la bandera que representa a todos los españoles". El discurs acaba, òbviament, amb el crit de "¡Viva las Fuerzas Armadas!", "¡Viva el Rey!" i "¡Viva España!".