El calendari laboral 2024 a Catalunya ja està perfilat! Ja tens ganes de planificar ponts, festius i vacances d'aquest nou any? Consulta cada mes quins festius toquen, quan és setmana santa, en què cau la Diada i les vacances de Nadal. Aquí estan tots els dies festius i ponts fixats en el calendari laboral 2024 a Catalunya.

📆 Calendari laboral 2023 a Catalunya: tots els dies festius, ponts i vacances
 

Calendari laboral 2024 a Catalunya en PDF

A continuació, tens disponible el calendari laboral 2024 a Catalunya en PDF d'ElNacional.cat ideal per imprimir i poder consultar-lo sempre que ho trobis necessari.

Calendari Laboral 2024 Catalunya

Tots els detalls del calendari 2024 a Catalunya

A hores d'ara, ja estan definits quins són els principals dies festius del calendari laboral 2024 a Catalunya. Dels 14 dies festius habituals, un d'ells cau en diumenge, fet que suposa un dia menys de festa per a la majoria dels treballadors. Això vol dir que aquest any hi ha 13 dies festius i 53 diumenges de descans.

Consultant aquest llistat podeu començar a planejar i anticipar quines jornades de vacances podeu agafar per allargar els caps de setmana i planificar escapades durant els ponts. Respecte l'any passat, el calendari de 2024 no ha quedat gaire alterat.

Dies festius del 2024 a Barcelona

No trobem massa novetats respecte al calendari de 2023. Per exemple, la Diada de l'11 de setembre es torna a celebrar com a dia festiu, com el 2023, però a diferència del 2022, quan va caure en diumenge. El primer dia de l'any, l'1 de gener, caurà en dilluns el 2024, a diferència del 2023 quan va caure en diumenge. Vet aquí la llista completa de tots els dies festius a Barcelona 2024 i Catalunya per ordre i en quin dia de la setmana cauen:

 • 1 de gener, any nou (dilluns)
 • 6 de gener, dia de Reis (dissabte)
 • 29 de març, Divendres Sant (divendres)
 • 1 d'abril, Dilluns de Pasqua (dilluns)
 • 1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors (dimecres)
 • 24 de juny, Sant Joan (dilluns)
 • 15 d'agost, L'Assumpció (dijous)
 • 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya (dimecres)
 • 12 d'octubre, El Pilar (dissabte)
 • 1 de novembre, Dia de Tots Sants (divendres)
 • 6 de desembre, Dia de la Constitució (divendres)
 • 25 de desembre, Nadal (dimecres)
 • 26 de desembre, Sant Esteve (dijous)

Quan és Setmana Santa 2024?

D'aquesta manera, i com que el dia de Cap d'Any de 2024 cau en diumenge, el primer dia festiu oficial a Catalunya és l'1 de gener, dilluns, seguit del 6 de gener, que cau en dissabte. Això significa que els treballadors no poden gaudir d'un cap de setmana llarg per celebrar la Nit de Reis, però sí d'un per celebrar Cap d'Any. A partir d'aquí, no hi ha cap festiu més fins a finals de març, quan se celebra la Setmana Santa 2024. En aquest cas, aquestes vacances sempre cauen en dies laborables. El 29 de març és festiu, amb motiu del Divendres Sant, de la mateixa manera que el dia 1 d'abril se celebra Dilluns de Pasqua. Pel que fa al maig, el mes s'estrena com és habitual amb un festiu, l'1 de maig, el Dia Internacional dels Treballadors. En aquesta ocasió no tenim un cap de setmana llarg, perquè el festiu cau en dimecres, però donarà un descans a mitja setmana.

Quan cau la Diada 2024 i quins ponts hi ha a l'estiu?

Malauradament, Catalunya no gaudeix de més festius fins a l'estiu, amb motiu de Sant Joan, el 24 de juny, que cau en dilluns. A més a més, és festa laboral el dia de l'Assumpció, 15 d'agost, que aquest 2024 cau en dijous. L'últim festiu de l'estiu és la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre, que no cau en cap de setmana. Concretament, cau en dimecres. El mes següent i com cada any, el 12 d'octubre és festiu a Catalunya. Després passem ja a l'1 de novembre, Tots Sants, que també és festiu, i cau en un divendres.

Festius i pont per Nadal 2024

El mes de desembre, el dia de la Constitució i el dia de la Immaculada cauen en la mateixa setmana, el 6 (divendres) i el 8 respectivament (diumenge). Això obre una oportunitat als treballadors a fer un cap de setmana llarg, tot i que la Immaculada (dia 8) cau en diumenge i serà un festiu no aprofitable, per això només n'hi ha 13 el 2024 i no 14. Per mala sort, Catalunya no celebra les festes de Nadal de 2024 de seguit, i és que el 25 de desembre, Dia de Nadal, i el 26, Sant Esteve, cauen en dimecres i dijous, respectivament. Això significa que no s'ajuntaran amb el cap de setmana anterior, però els treballadors que ho vulguin podrien demanar el divendres 27 de festa i fer un pont de 5 dies.