La Fundació "la Caixa" i Cáritas s'alien contra la crisi social de Covid-19. El director general de la Fundació, Antoni Vila, i la secretària general de l'entitat, Natalia Peiro, han signat un acord per reforçar la col·laboració entre ambdues entitats amb l’objectiu de donar una resposta solidària als reptes socials que planteja la pandèmia.

L'acord  permetrà aprofundir en l’acció de dos programes estratègics en la conjuntura de crisi actual: CaixaProinfància, centrat en l’atenció a llars amb menors de 0 a 18 anys en risc o en situació d’exclusió, i Incorpora, la prioritat del qual és fomentar la contractació de membres de col·lectius vulnerables, com ara persones amb discapacitat, desocupats de llarga durada, persones més grans de 45 anys i víctimes de violència de gènere.

Més de 5.000 menors atesos

A més, l’acord també inclou sinergies en el marc de les convocatòries d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials de la Fundació ”la Caixa”, projectes que contribueixin a la prevenció de l’aïllament i l’exclusió social, a la promoció de la qualitat de vida i la inclusió social de la ciutadania, al foment de la igualtat d’oportunitats i al desenvolupament de totes les persones.

El 2020, la col·laboració entre Càritas i la Fundació ”la Caixa” va permetre atendre 5.334 menors en situació de vulnerabilitat i les seves famílies, i facilitar 1.400 llocs de treball a persones en risc d’exclusió. L’any passat la inversió de la Fundació ”la Caixa” en aquests i altres projectes de Càritas va arribar als 7,8 milions d’euros.programa Proinfancia Fundació la Caixa FLCLa col·laboració entre la Fundació "la Caixa" i Càritas ha permès atendre més de 5.000 infants en situació de vulnerabilitat / FLC

La Fundació aportarà de 250.000 euros per al desenvolupament d’un Pla de Sistemes i Innovació que ha de permetre millorar la coordinació de la xarxa de Càritas en temps de pandèmia. Aquesta xarxa agrupa 70 Càritas diocesanes repartides per tot el territori espanyol, que alhora disposa de 5.739 Càritas parroquials. En tota aquesta estructura hi participen 90.222 persones, 84.551 de les quals són voluntàries.

"Una de les claus per superar aquesta crisi és la suma d’esforços i voluntats. Per això la Fundació "la Caixa” i Càritas han signat aquest acord per ampliar una col·laboració iniciada ja fa anys. Creiem que els temps ho exigeixen i que aquest treball conjunt ens permetrà oferir una atenció més coincident amb les noves necessitats socials. Una atenció, en darrer terme, que redundi en el benestar de les persones que més ho necessiten", ha assegurat Antoni Vila.

 

Foto principal, el director general de la Fundació "la Caixa", Antoni Vila, i la secretària general de Càritas, Natalia Peiro / FLC