La gestora hotelera By Salomon Hospitality, liderada pels germans Serra Moreno, obrirà les portes aquest divendres de Finca Victòria, el seu primer hotel de cinc estrelles.

Situat a l'emblemàtica cala de Sa Riera, a Begur (Costa Brava), l'establiment suposa el debut del grup en el segment del luxe amb una proposta que conjuga "tradició mediterrània, disseny contemporani i una experiència integral de benestar". La gestió va a càrrec de Majestic Hotel Group, mentre que la direcció gastronòmica està en mans del xef amb estrella Michelin Jordi Vilà, segons ha informat By Salomon en un comunicat.

Segons va informar, ubicat en una històrica finca familiar, Finca Victòria ha estat rehabilitat després d'una inversió de 12 milions d'euros. El projecte, desenvolupat per GCA Architects al costat de Post Company, Sarita Posadas i Ingrid Aparicio, ha respectat l'essència original de l'enclavament, transformant-lo en un sofisticat refugi al costat del mar.

"Finca Victòria representa la culminació d'un somni. Després de cinc anys de dedicació i esforç, obrim les portes d'aquest hotel amb la ferma intenció de tornar a la Costa Brava la seva posició destacada al mapa del luxe internacional. Hem volgut recuperar l'ànima i l'essència d'aquesta històrica finca, transformant-la en un refugi mediterrani on tradició i modernitat s'entrellacen per oferir una experiència càlida i acollidora", va explicar Harry Serra, cofundador de By Salomon.

El seu germà, Toni Serra, va afegir: "Volem retre homenatge i recuperar l'esperit autèntic de la Costa Brava dels anys 70, quan aquest enclavament mediterrani era un punt de trobada per a artistes, intel·lectuals i amants de la bona vida. Desitgem que cada hoste que ens visiti senti que arriba a un lloc especial on la calor humana i l'autenticitat els facin sentir com casa".

L'hotel compta amb 38 habitacions úniques —12 d'elles suites— dissenyades de forma individual, amb materials nobles, vistes a l'entorn natural i detalls pensats per oferir el màxim confort i privacitat, com dutxes exteriors, piscines privades i terrasses obertes. La joia de l'allotjament és la Suite La Torre, situada a la torre original de la casa, amb vistes panoràmiques de 360 graus i terrassa solàrium.

Concebut per a un públic adult, l'hotel es posiciona com un retir de desconnexió, envoltat de naturalesa i amb accés directe a una de les platges més espectaculars de la Costa Brava. El complex disposa d'un complet SPA amb circuit d'aigües, sauna, jacuzzi, dutxes sensorials, cabines per a tractaments, gimnàs i classes de ioga a trenc d'alba a la platja. La piscina exterior, envoltada de vegetació i zones de descans, reforça aquesta vocació de refugi mediterrani, segons ha detallat la gestora hotelera.

En el pla gastronòmic, l'oferta liderada pel xef Jordi Vilà es materialitza en dos espais diferenciats. El restaurant Al Kostat del Mar, ubicat en el claustre de la finca, aposta per la cuina catalana tradicional amb productes de temporada i una graella integrada als arcs de pedra. En un ambient més relaxat, Cala Bar ofereix plats lleugers i còctels artesanals. A més, l'hotel disposa de La Caseta del Mar, una exclusiva guingueta en primera línia de platja on es pot gaudir de xampany fred, ostres fresques i serveis com a lloguer de vaixells, caiac o pàdel surf.

Amb aquesta obertura, By Salomon Hospitality va destacar que consolida la seva estratègia de creixement, que combina hotels urbans d'entre dues i quatre estrelles en destinacions turístiques clau amb projectes singulars d'alta gamma. Després d'establir-se en ciutats com Barcelona, València, Sevilla, Granada, Lisboa, Porto o Budapest, la companyia preveu comptar amb un porfolio de 16 hotels plenament operatiu el 2026. El seu model de negoci es basa en l'adquisició i gestió a llarg termini d'actius en mans de propietaris privats, que dota d'un concepte diferencial que aporta valor tant a l'hoste com a l'entorn local.