El bisbe de Sant Sebastià, José Ignacio Munilla, ha arremès avui contra el feminisme "radical o de gènere" i ha assegurat que "el dimoni ha fet un gol des de les seves pròpies files" a la causa feminista. Munilla ha reflexionat, en el programa 'Sexto Continente', de Radio María i que presenta habitualment, sobre la vaga feminista de dijous vinent, i ho ha fet diferenciant dos tipus de feminisme, el "femení", que busca la igualtat jurídica i legal entre homes i dones, i el "radical o de gènere", que pretén equiparar en tots els aspectes ambdós sexes.

Segons la seva opinió, el "feminisme radical o de gènere" té com a "víctima a la mateixa dona i a la veritable causa femenina". "És curiós com el dimoni pot fer un gol des de les pròpies files. El feminisme, en haver assumit la ideologia de gènere, s'ha fet una espècie d''hara kiri'", ha afirmat.

El prelat ha criticat que el feminisme radical defensi les causes de l'"avortament lliure i gratuït", així com "el lesbianisme i el bisexualisme" i li ha retret també que doni suport a l'anticoncepció. Ha dit que l'avortament s'ha convertit en un "genocidi femení" perquè en països com en la Xina s'utilitza perquè no neixin dones, mentre ha criticat el "curtterminisme" dels partits polítics per no abordar autèntiques polítiques de natalitat. "Per reactivar la natalitat, cal dignificar la maternitat", ha dit el bisbe.


Munilla ha admès que "existeix un problema de fons, l'abús cap a la dona existeix, existeix un abús que neix des d'una concepció masclista, en la qual aquest abús de la força i del poder per part de l'home o de certs homes, es converteix en un pecat contra la dona". Aquest masclisme es deriva, segons el bisbe donostiarra, de viure "a nivell no racional" sinó fer-ho a "nivell animal". "Allà es generen relacions masclistes, basades en la llei del més fort", ha reflexionat.

Segons la seva opinió, el cristianisme "ha prestat un gran servei a la dignitat de la dona", per exemple "en defensar la monogàmia" i en rebutjar el divorci. "El fet que algú pugui tenir cinc dones redueix la dona a una condició gairebé d'objecte", ha argumentat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat