Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous els pares del nadó d'un mes ingressat en estat greu a l'UCI de l'hospital Joan XXIII de Tarragona. Els progenitors són una parella de 21 i 22 anys, veïns de Montblanc, i han estat arrestats per un possible delicte de lesions i violència física habitual a la llar.

La Generalitat ha retirat la tutela als pares del petit -que segons ha avançat el Diari de Tarragona- va ingressar aquest dimecres al matí al centre amb signes de maltractaments. La Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) ha assumit la custòdia del petit.

Després d'obrir un expedient de desemparament, el Departament d'Afers Socials també ha iniciat els tràmits per personar-se com a acusació particular a la causa judicial en defensa dels drets de l'infant.

Els professionals de l'hospital van activar el protocol específic per a aquests casos després d'un primer diagnòstic i van avisar la DGAIA -que va enviar un equip de valoració de maltractament infantil- i els Mossos d'Esquadra, que ja han inspeccionat el domicili familiar a Montblanc.

La Unitat de Investigació de l'Alt Camp y la Conca de Barberà s'ha fet càrrec de la investigació per un possible cas de violència domèstica