L'Ajuntament de Barcelona instal·larà, durant l'any 2017, un nou ascensor inclinat al barri de la Font d'en Fargues del districte d'Horta-Guinardó i millorarà l'accessibilitat i la connectivitat de la zona alhora que facilitarà el pas entre el carrer del Trèvol i el carrer Alt Pedrell, on destinarà més espai per als vianants, ha informat aquest dissabte en un comunicat.

El projecte de millora, que es convertirà en la resposta a una reivindicació veïnal històrica, inclou la renovació de les escales que hi ha actualment entre aquestes dues vies i la reurbanització de la zona, d'acord amb la normativa actual, per millorar l'accessibilitat dels veïns de la zona que actualment han de superar un desnivell de 27 metres dividits en diversos trams d'escales.

D'altra banda es renovaran les xarxes de serveis amb la instal·lació del nou enllumenat, reg i clavegueram i s'arreglaran els espais verds existents, amb noves plantacions.

Totes aquestes millores es faran amb una inversió per part de l'Ajuntament d'1,1 milions d'euros, que començaran al setembre d'aquest any i es preveu que estiguin acabades el març de 2018.

Actualment la ciutat disposa d'una xarxa de 85 grups d'escales mecàniques i 44 ascensors, quatre d'ells inclinats, a l'espai públic que permeten salvar els desnivells i aconseguir dreceres entre zones que estan molt distanciades o a les quals és complicat accedir.