El diari britànic The Times s'ha aventurat a fer una llista sobre els pobles més macos de l'Estat espanyol. Com es podia preveure entre el top 20 que han elaborat hi ha poblacions del País Catalans. De Catalunya, concretament, el poble que s'ha colat en el rànquing ha estat Bagergue, una petita localitat de la Vall d'Aran. La mateixa publicació reconeix "En una terra tan generosa no és fàcil escollir els pobles més bonics", tot i això, s'han aventurat a escollir quines localitats de menys 15.000 habitants troben més espectacular. 

A més de 1.400 metres d'altitud se situa el dotzè municipi de la llista: Bagergue. El poble català està situat al marge dret del riu Garona. Al voltant d'aquesta riba poc més d'un centenar de persones habiten la localitat. El nucli antic del poble forma part de l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. De les edificacions que conformen Bagergue destaca l'església d'origen romànic de Sant Fèlix. La festa major del poble és, justament, la festa de Sant Fèlix, la qual tindrà lloc a principis d'agost. 

País Valencià i Illes Balears

Abans de topar amb Bagergue a la llista de The Times, es troben altres pobles dels Països Catalans. En segon lloc, està Alcúdia, una localitat costanera de Mallorca. Es tracta de l'única representant de les Illes Balears en el top 20 del diari britànic.  No succeeix el mateix amb els escollits del País Valencià, que ocupen els llocs set i vuit del rànquing. El primer és El Castell de Guadalest a Alacant. Situat a la Marina Baixa, El Castell de Guadalest està envoltat per les serres de l'Aixortà, Aitana i la Serrella, les quals li confereixen un aspecte pintoresc. Tot seguit a la llista hi ha Morella, a Castelló, la qual és capital de la comarca d'Els Ports. Com la seva companya a la llista és una localitat marcada pel seu entorn muntanyós.  

Morella pueblo catalán lista pueblos más bonitos España, Castellón - Foto: Ruben Vera / Flickr

Morella un dels pobles més bonics de l'Estat, segons 'The Time' . Foto: Ruben Vera / Flickr

Tota mena de municipis

La llista elaborada per The Times inclou tota mena de localitats: costaneres o de muntanyes, del sud o del nord. El resultat és una selecció molt variada de paisatges de tot el territori de l'Estat: 

 1. Agulo (La Gomera)
 2. Alcúdia (Mallorca)
 3. Almonaster la Real (Huelva)
 4. Genalguacil (Màlaga)
 5. Pampaneira (Granada)
 6. Lucainena de las Torres (Almería)
 7. El Castell de Guadalest (Alacant)
 8. Morella (Castelló)
 9. Tazones (Astúries)
 10. Setenil de las Bodegas (Cadis)
 11. Mirambel (Terol)
 12. Bagergue (Lleida)
 13. Bulnes (Astúries)
 14. Cudillero (Astúries)
 15. Valverde de la Vera (Càceres)
 16. Teguise (Lanzarote)
 17. Castillo de Castellar (Cadis)
 18. Alcalá del Júcar (Albacete)
 19. Urueña (Valladolid)
 20. Potes (Cantàbria)