Una mare i el seu fill de quatre anys van protagonitzar un incident a Madrid en ser expulsats d'un autobús perquè "anava ple". Segons denuncia SOS Racisme, el conductor no va deixar pujar la dona negra al vehicle al·legant que ja s'havia superat l'aforament màxim del transport i que no estava permès que viatgés dreta. La passatgera es va negar a baixar, ja que havia comprat el bitllet amb antelació, i la policia va haver d'obligar-la a abandonar l'autobús després de rebre l'avís del conductor.

En unes imatges captades per un dels passatgers que es trobaven a l'interior del vehicle, es pot veure com la dona és arrossegada violentament fora de l'autobús per agents de la Policia Local de Móstoles, mentre s'escolten de fons els plors del seu fill de quatre anys. El germà de la víctima ―que també es trobava a l'estació de busos― va intentar impedir que la fessin fora del transport, motiu pel qual va ser reduït pels policies. La dona es va resistir aïradament i també va haver de ser controlada pels agents.

Els fets es van produir a la madrilenya estació de Móstoles. La dona implicada ―originària de Guinea Equatorial i que es dirigia al seu domicili a la localitat de Camarena (Toledo)― presentarà una denúncia pel tracte rebut. En declaracions a La Sexta, la presidenta de SOS Racisme a Madrid, Paula Guerra, es preguntava si s'hagués produït "aquest mateix tipus de violència si la dona hagués estat blanca".