Un autobús ha atropellat aquest divendres a la nit un turista que creuava amb el semàfor en vermell el Passeig de Gràcia de Barcelona, segons ha informat Betevé. La víctima, d'uns 40 anys, va patir un traumatisme cranioencefàlic i després de l'accident va ser traslladada a l'hospital de Sant Pau. El conductor de l'autobús va ser sotmès a un control d’alcohol i drogues, i ha estat apartat del servei fins que es coneguin els resultats.  

El vianant creuava en vermell

El conductor de l'autobús de la línia 24, que va de la plaça Catalunya fins al Carmel, va envestir el vianant aquest divendres cap a les 22 h, quan aquest creuava el Passeig de Gràcia a l'altura de València, malgrat que el semàfor donava prioritat als vehicles. Els Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar fins als llocs dels fets i van atendre la víctima, que estava ferida i va ser traslladada a l'hospital.

El conductor de l'autobús també va ser atès amb els primers auxilis psicològics, i se'l va sotmetre a un test d'alcohol i drogues. La periodista Anna Punsí, ha assegurat en una piulada que "va donar positiu per cànnabis" però que l'entorn del conductor ha al·legat que prenia medicació. Tanmateix, segons Betevé, la Guàrdia Urbana encara no ha facilitat els resultats de l'examen de drogues i el conductor està apartat del servei preventivament. 

Atropellaments mortals a Barcelona

Aquest mes ja s'han produït dos atropellaments mortals a la ciutat comtal. El passat 1 d'octubre un home de mitjana edat va morir després de ser atropellat per un taxi a la Gran Via de Barcelona prop de la plaça Universitat, i tot apunta que el motiu va ser que creuava de forma indeguda. El taxista va donar negatiu en el test d'alcoholèmia i drogues i assegura que no va veure el vianant. Aquesta mateixa setmana es va produir un altre atropellament mortal a Barcelona, aquest cop al districte de Sants-Montjuïc. El conductor d'un camió de les escombraries va atropellar mortalment una àvia de 84 anys, que va quedar atrapada a les rodes del darrere del camió de la neteja. 

Amb aquestes dues víctimes, les persones mortes en accidents de trànsit aquest 2022 a Barcelona ja sumen 21, de les quals 15 eren motoristes, cinc vianants i una, conductora d'un turisme, segons dades de l'Ajuntament de Barcelona. La xifra d'enguany gairebé dobla la de l'any anterior, perquè el 2021 van ser 12 les persones que van morir en accidents de trànsit a Barcelona, de les quals vuit van ser motoristes, una, vianant, una altra, conductora d'un turisme i dues, de vehicles de mobilitat personal, com ara patinets.