El pare d'una de les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils el 17 d'agost de 2017 va demanar a l'Audiència Nacional que prengués declaració als agents del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i de la Guàrdia Civil que van visitar a la presó el cervell dels atemptats, l'imam de Ripoll.

La petició la va fer Javi Martínez, el pare del menor assassinat Xavier Martínez, i ara, segons ha pogut saber el digital Público, ha rebut la resolució de l'Audiència Nacional denegant la presa de declaració i assegurant que la resolució "és ferma, contra ella no es pot interposar cap recurs".

El tribunal desestima l'apel·lació de l'advocat de Javi Martínez, i també refusa que declarin altres testimonis com Javier Nistal Burón, subdirector general d'Institucions Penitenciàries, firmant i redactor de l'informe penitenciari d'Abdelbaki Es Satty, que constatava el seu extremisme, segons apunta el citat mitjà. 

El jutge que porta el cas també ha rebutjat la declaració dels agents de la policia espanyola i del CNI que es van reunir amb Es Satty a la presó de Castelló, ja que s'entén que en aquest cas seria una "investigació prospectiva" que no té relació amb el sumari.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat