Luis Rubiales declararà com a investigat el pròxim divendres, 15 de setembre a les 12 hores. Així ho ha decidit el jutge de l'Audiència Nacional, Francisco de Jorge, que l'ha citat perquè declari com investigat en la causa oberta pel petó sense consentiment que va donar a la jugadora de futbol femení Jennifer Hermoso després de la final del Mundial. Un dia després d'admetre a tràmit la querella que va interposar la Fiscalia contra Rubiales pels delictes d'agressió sexual i coaccions, el magistrat ha dictat una provisió en la qual insta l'expresident a declarar com a investigat de manera presencial a la seu de l'Audiència Nacional.

En una altra de les diligències que el jutge vol practicar per tal d'esclarir "els fets denunciats" per la Fiscalia, considera que Rubiales va poder incórrer en un delicte d'agressió sexual en fer un petó Hermoso, sense el seu consentiment i mentre li agafava amb les dues mans el cap, i un altre de coaccions per les pressions que aquesta i el seu entorn van rebre perquè justifiqués l'episodi públicament. 

La querella de la Fiscalia

La Fiscalia es va querellar contra Luis Rubiales després que Jenni Hermoso formalitzés la seva denúncia contra ell en una compareixença en la qual va ratificar que el petó no va ser consentit i va relatar que tant ella com el seu entorn van rebre pressions. En una interlocutòria, el jutge va acordar les primeres diligències en el procediment obert, entre elles recaptar les imatges i els vídeos de RTVE, que tinguin en els seus arxius que recullin el moment des de tots els angles possibles en la qual Rubiales feia un petó a la denunciant, així com els minuts anteriors i posteriors al petó forçat de l'expresident de la Real Federación Española de Futbol (RFEF) a la jugadora internacional durant la celebració de la victòria. A més, també demana a El País el vídeo de la celebració de la selecció al vestuari, i al diari AS, el moment del petó i qualsevol altre fet relacionat amb els fets. El jutge també sol·licita a La Vanguardia, el vídeo de la celebració a l'autobús de la selecció espanyola. 

Aquest dilluns l'Audiència Nacional va admetre a tràmit la denúncia de la Fiscalia. En la interlocutòria, el magistrat afirmava que, "procedeix" l'admissió a tràmit de la querella que la Fiscalia va presentar divendres passat "per a l'esbrinament dels fets denunciats" i atès que l'Audiència Nacional és l'òrgan competent per a investigar els delictes presumptament comesos fora del país per espanyols. 

Dimissió de Luis Rubiales 

3 setmanes després del petó forçat de Rubiales a Jenni Hermoso i de tota la polèmica que s'ha generat al respecte, finalment aquest diumenge Rubiales va presentar la seva dimissió com a president de la RFEF. Va anunciar la seva decisió a través d'un comunicat al seu compte de Twitter, i es podrà veure la seva explicació en una entrevista en exclusiva amb el periodista britànic Piers Morgan, que s'emetrà aquest dimarts. Rubiales també informava la UEFA de la seva dimissió com a vicepresident de l'organisme. "És evident que no podré tornar al meu càrrec, i aferrar-me'n no contribuirà a res positiu, ni a la Federació ni al futbol espanyol", assegurava en el comunicat.