El Govern de la Generalitat, conjuntament amb les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau; l'Hospitalet, Núria Marín; Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, i Badalona, Dolors Sabaté i representants d’entitats socials participen des de les cinc de la tarda en la cimera pels drets socials convocada al Palau de la Generalitat, en resposta a la decisió del Consell de Ministres de demanar al TC la suspensió d’una part de la llei de mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional i la pobresa energètica.

A la reunió hi participen també entre d’altres la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, així com la taula del Tercer Sector. En total, una quarentena de persones.

Aquest mateix migdia, la portaveu del Govern, Neus Munté, ha assenyalat que la cimera servirà per respondre a la suspensió parcial de la llei de pobresa energètica i “protegir les persones més vulnerables” amb la intenció d'articular una resposta de país davant la suspensió parcial, en especial pel que fa al dret de l’habitatge.

Alternatives a debat 

El Govern ha preparat un seguit de mesures concretes que plantejarà en una cimera que “vol trobar la fórmula per aplicar el que el TC ha suspès”. 

"Estem disposats a utilitzar els nostres 62 diputats per, si cal, tornar a aprovar les mesures legislatives que calguin perquè, allò que vam aprovar per unanimitat al Parlament, pugui tornar a tenir una base jurídica", ha dit el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, abans de començar la reunió. Una proposta que la CUP ja ha avançat aquest matí que no comparteix: "no hem de tornar a redactar una llei que ja està feta i aprovada per unanimitat al Parlament", ha afirmat Bernat Salellas.