El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat que des del Govern es vol "evitar el confinament a tota costa" i ha recordat que "té conseqüències negatives". Ho ha fet en una roda de premsa aquest dijous en la presentació d'un estudi sobre les conseqüències del confinament, com la depressió, l'ansietat o el malestar emocional.

Així doncs, Argimon ha volgut descartar un confinament domiciliari en el context actual de l'aparició de rebrots en diversos punts del territori català i l'aplicació selectiva de mesures restrictives. "El confinament l'hem d'evitar per la nostra pròpia salut. Mai s'hauria d'aplicar en una situació com la que estem ara", ha aclarit.

Ja parlant sobre la situació epidemiològica, Argimon ha subratllat que el risc de rebrot a Catalunya està baixant gràcies a l'estabilització dels augments de casos a la comarca del Segrià i les ciutats de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Argimon ha detallat que això s'explica perquè el nombre de persones que infecta cada cas s'ha reduït en aquestes zones. Tanmateix, poblacions com Figueres, Castelldefels o Amposta encara no han aconseguit doblegar aquesta corba. "Anem millorant, però no podem abaixar la guàrdia", ha valorat el secretari de Salut.

 

Pressió assistencial

Per la seva banda, el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha destacat que el sistema de Salut "està notant un increment en la pressió assistencial", tot i que ha admès que les atencions assistencials s'estan fent majoritàriament a persones amb menys risc.

"Pel que fa a les hospitalitzacions generals, hi havia 299 ingressats fa 2 setmanes, i hem passat a 541 aquesta setmana", ha explicat. Pel que fa a l'ús de les UCI, el director del CatSalut ha explicat que la setmana passada hi havia 65 persones en llits de crítics, per les 87 d'aquesta setmana. "Un lleuger increment", ha analitzat.

El director del CatSalut també ha alertat que durant l'hivern hi haurà molta pressió a l'assistència primària perquè hauran de fer la tasca de detectar els casos de Covid-19 i distingir-los de la grip estacional. "Aquesta és una malaltia que ens acompanyarà durant molt de temps, i això té un impacte sobretot en els professionals de l'atenció primària", ha reconegut.