El govern de l'Aragó ha convocat els programes Jesús Moncada i Luzía Dueso per promoure la difusió del català i l'aragonès, respectivament, en els centres públics i privats concertats no universitaris de la comunitat durant el curs 2020-2021. Aquests programes, que compten amb una dotació de 20.000 euros, pretenen facilitar assessorament i recursos per tal que escoles i instituts desenvolupin activitats i projectes de treball en aquestes llengües. Amb aquesta convocatòria, la voluntat del govern aragonès és "fomentar la dignificació del patrimoni lingüístic, conscienciar la comunitat escolar sobre aquesta riquesa i fer costat al professorat que imparteix aquestes llengües en els centres educatius".

Els dos programes són una iniciativa del govern de l'Aragó i pretenen acostar als centres educatius una oferta d'activitats científiques i humanístiques d'animació i difusió tant del català que es parla en aquesta comunitat, com de l'aragonès i les seves varietats lingüístiques, adaptades a totes les àrees curriculars.

Així mateix, mitjançant la convocatòria d'aquesta iniciativa, el Departament d'Educació, Cultura i Esport de l'Aragó —a través de la Direcció General de Política Lingüística— pretén facilitar als centres escolars l'assessorament i els recursos que necessitin perquè promoguin les seves pròpies activitats i projectes de treball en totes dues llengües.

Diferents centres

La convocatòria està dirigida a centres docents públics i privats concertats de la comunitat que imparteixin Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional, així com a Centres Públics d'Educació de Persones Adultes, Escoles Oficials d'Idiomes i Centres Rurals d'Innovació Educativa.

El pressupost destinat al finançament d'aquestes dues iniciatives ascendeix a 20.000 euros i la durada del programa serà d'un curs escolar. Els centres podran presentar les sol·licituds per acollir-s'hi entre l'1 i el 30 de setembre.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat