La policia ja ha identificat l'home apunyalat dins del cotxe que van trobar a Sant Just Desvern. Es tracta d'un home de nacionalitat espanyola, veí de Vilafranca i de 34 anys.

Els Mossos diuen que "de moment no estaria relacionat amb l'atemptat". No està clar encara què va passar amb el cadàver amb un punyal clavat que es va trobar dins un cotxe que havia fugit d'un control policial a la Diagonal. El que és segur és que després de la fugida, el conductor va abandonar el vehicle, amb el mort mal posat al darrere. Es tracta del conductor habitual del vehicle.

La policia ha obert una investigació en paral·lel i no descarta que el cas pugui estar vinculat amb els atacs, tot i que de moment no hi ha res que relacioni una cosa amb l'altra.

Confusió

Entre les diverses informacions confuses que es barrejaven ahir a la tarda sobre el dispositiu policial, hi ha aquest cas. El cotxe es va saltar un control, va atropellar una mossa, a qui va trencar el fèmur, els mossos el van tirotejar i després van trobar el cotxe a Sant Just.

Tot i que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va informar que no tenia res a veure amb l'atemptat, la confirmació de matinada del conseller Joaquim Forn que l'home que hi van trobar a dins no estava ferit pels trets dels Mossos, ha obert una nova trama i una nova línia d'investigació paral·lela a la de l'atemptat.

La policia va trobar un home apunyalat en el seient del darrere. Com que hi havia tot el dispositiu policial antiterrorista activat, els Mossos van mantenir el cos dins el cotxe a l'espera que els Tedax revisessin si hi havia explosius. Tota la tarda hi va haver el dubte de qui era el conductor, per què s'havia saltat el control i com era possible que si els Mossos l'havien abatut al final de la Diagonal, el cotxe hagués aparegut a Sant Just Desvern.

Ara sembla que la hipòtesi que pren força és que algú va matar l'ocupant del vehicle i que va conduir per sortir de Barcelona. Amb el cos dins, es va saltar el control policial, i més endavant va abandonar el vehicle.