La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, no ha tancat la porta que més persones se sumin a la vaga de fam que inicien aquest dissabte Jordi Sànchez i Jordi Turull. Un grup d'integrants de l'entitat que ja va fer uns dejunis l'any passat ha decidit tornar-hi al desembre.

Paluzie ha assegurat que Sànchez està "molt convençut" de fer vaga de fam per denunciar que el Tribunal Constitucional (TC) ja fa més d'un any que té recursos d'empara sobre la taula presentats pels presos i no els resol.

"Això", ha continuat la presidenta de l'ANC en declaracions a Rac 1, "tanca la porta a denunciar aquesta vulneració de drets que representa la presó preventiva davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans" (TEDH). Paluzie, que coneix les intencions de Sànchez a través del seu enllaç amb l'exterior, ha remarcat que l'entitat celebra precisament aquest dissabte una reunió del secretariat en què debatran estratègies de lluita no violenta per assolir la independència. La vaga de fam és una de les estratègies que es plantejaran a la reunió.