El ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) aprovarà dimarts que ve l'ampliació fins als 60 minuts de la precontractació per als serveis dels VTC. Així està previst inicialment en l'ordre del dia del ple, que d'aquesta manera donarà llum verda a l'ampliació en 45 minuts del termini actual d'un quart d'hora que va establir el decret aprovat per la Generalitat a principis d'any.

La nova mesura entrarà en vigor un cop publicada al BOP i només podrà ser impugnada mitjançant un recurs per la via judicial. Fonts del sector del taxi ja donen per fet que l'Agència Catalana de la Competència i les empreses que operen VTC presentaran un recurs i han anunciat que el pròxim dia 21 de maig donaran a conèixer quines forces han donat suport a l'ampliació de la precontractació perquè es "tingui en compte" a les eleccions del diumenge següent.

En aquest sentit, el taxi ha reivindicat la força del sector, ja que, segons assegura, mou "més de 80.000 vots" a Barcelona i les ciutats de l'àmbit metropolità.

D'altra banda, Élite Taxi ha explicat que la setmana que ve l'advocat de la plataforma Taxi Project 2.0 presentarà més de 2.000 querelles criminals contra les empreses VTC per vuit presumptes delictes penals i que els darrers dies ha mantingut reunions amb la Guàrdia Urbana de Barcelona sobre la implantació del registre electrònic.

Des de la plataforma han informat que la Guàrdia Urbana ja hi té accés "i estan estudiant la millor opció per aplicar la norma". Ara bé, Élite Taxi demanen una mica més de "paciència", ja que aquestes coses "no són tan fàcils com pensem i es continua treballant en l'àmbit del despatx".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat