La polèmica continua entorn de l’autobús d’Hazte Oír que aquest divendres havia de començar a Pallejà una gira per Catalunya. L'Ajuntament del Baix Llobregat ha deixat clar que no ha autoritzat l'acte que l'associació d'Hazte Oír tenia previst fer al municipi, ja que l'acte incomplia l'ordenança de convivència ciutadana i a més anava en contra de la llibertat sexual dels individus. La Generalitat també es va mostrar contrària a la circulació de l'autobús i ha avisat que si l'autobús entrava a Catalunya, li obriria un expedient. Ara és el torn de l'Ajuntament de Barcelona que estudia la manera d'impedir la circulació de l'autobús per la capital catalana. 

L’Ajuntament ha demanat un informe als seus serveis jurídics per estudiar si pot aturar el bus d’Hazte Oír d’acord amb l’ordenança de paisatge urbà i de llei de publicitat, si és que finalment acaba arribant a la ciutat. “Si entren a la ciutat, la voluntat és requerir-los perquè desisteixin de fer aquesta publicitat que pot atemptar contra la dignitat dels nens i nenes de la ciutat, i si es neguessin, podríem arribar a immobilitzar-lo”, ha apuntat el tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, en roda de premsa, on alhora ha reconegut que “és més difícil i fins i tot pot ser impossible” actuar penalment amb el canvi de retolació que ha fet l’entitat. L’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb la Generalitat, i aquesta li ha transmès que s’estava coordinant amb Fiscalia.

El PSC reclama que es declari Hazte Oír “non grata” 

El PSC de Barcelona també s’ha posicionat contrari a l’arribada del bus a Barcelona. En un comunicat el grup municipal ha reclamat que la ciutat declari “non grata” l’associació Hazte Oír davant la previsió que l’autobús arribi aquest divendres a Barcelona.

Jaume Collboni, president del PSC de Barcelona i segon tinent d’alcalde a l’Ajuntament, ha assegurat que Barcelona no és un lloc per actituds i entitats transfòbiques i que “l’autobús de l’odi i la intolerància repugna els barcelonins”.

Els socialistes exigeixen que l’Estat retiri l’estatus d’Entitat d’Utilitat Pública a l’associació, ja que consideren que la campanya és una “greu vulneració” del codi penal en matèria de delictes d’odi i de la llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia aprovada pel Parlament i que fomenta la discriminació, l’estigmatització dels menors transgènere i incita a la violència cap al col·lectiu LGTBI.