Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves per una agressió homòfoba a l'estació de metro d'Urquinaona. Segons ha denunciat la víctima a través de les xarxes socials, els fets han passat a les sis del matí, quan un grup de quatre persones ha començat a assetjar-lo. Els dos detinguts estan acusats d'un delicte de lesions.

"Així de guapo m'han deixat", ironitzava el jove agredit, que ha decidit fer pública una fotografia seva després de rebre sis punts de sutura. Segons el testimoni de la víctima, quan ha entrat al vagó, quatre nois han començat a molestar-lo, motiu pel qual ha decidit canviar de lloc. Un dels assetjadors l'ha seguit i quan el jove agredit li ha preguntat què passava, l'altre li ha respost exaltat que li digués el mateix "d'home a home". La víctima ha abaixat el cap i l'agressor ha continuat assetjant-lo: "Escalr, és que no ets un home, ets un marieta".

La reacció del jove a aquestes paraules ha estat titllar el noi de "beneit" i, davant les constants amenaces per part dels individus, ha demanat ajuda a través dels intèrfons d'emergència del vagó. El personal que l'ha atès no ha pogut "solucionar" la situació, de manera que la víctima ha esperat fins arribar a l'estació on havia de baixar del metro. Quan ja pujava les escales per abandonar l'andana, els presumptes agressors l'han "fet caure per l'esquena" i han començat a donar-li puntades de peu. "Al principi he pogut defensar-me i dos han caigut a terra, però eren quatre contra mi, de manera que m'he encongit per esperar que passés", relata. 

Els vigilants de seguretat del metro han arribat poc després i han aconseguit aturar l'agressió. "M'he tocat la cara, he vist que la tenia plena de sang", explica el jove. Els Mossos d'Esquadra i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat fins al lloc dels fets per atendre la víctima, que presenta un tall sota l'ull pel qual ha hagut de rebre sis punts de sutura.

L’Observatori contra l’Homofòbia ha condemnat l'agressió, s'ha solidaritzat amb el jove ferit i ha afirmat que no hi pot haver "cap agressió sense resposta".