Pluja de milions en un moment de màxima tensió entre els governs espanyol i català. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha promès avui des de Catalunya que invertirà 1.929 milions d'euros fins al 2026 en un pla que inclourà una llarga demanda per a l'aeroport de la capital catalana: la terminal satèl·lit per a vols intercontinentals.

1.929 milions

El govern espanyol preveu invertir 1.929 milions d'euros fins al 2026 per ampliar l'Aeroport de Barcelona, amb l'estimació d'assolir els 70 milions de passatgers a l'any —davant els 47 actuals— i ampliar també el de Girona, perquè es converteixin en un "únic sistema aeroportuari".

Així ho ha explicat aquest dilluns el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en la presentació del pla director de l'Aeroport de Barcelona-El Prat per al període 2017-2026, en qui es planteja el seu escenari de futur i les seves previsions de creixement.

El pla preveu construir una terminal satèl·lit a la T1 del Prat focalitzada en vols intercontinentals; en Girona es preveu una nova estació de tren d'alta velocitat entre l'aeroport i el centre de Barcelona, i entre els dos aeroports; i també s'ampliaran la terminal de passatgers i la plataforma per estacionar avions.