Aena ha recuperat la proposta d'ampliació de la tercera pista de l'aeroport del Prat com a possible sortida al col·lapse de les instal·lacions de l'aeroport de Barcelona. Segons ha pogut saber La Vanguardia, tot i que no hi ha res decidit, l'opció de l'ampliació està damunt la taula.

Durant els darrers mesos, representants d'Aena o el mateix president, Maurici Lucena, han mantingut reunions per intentar ampliar la capacitat de l'aeroport. A aquestes trobades hi han participat representants dels ajuntaments d'El Prat, Sant Boi, Gavà, Viladecans i Barcelona.

El citat mitjà explica que en aquestes reunions s'ha parlat d'altres opcions, com la d'una quarta pista, tot i que ja s'ha descartat. També s'ha plantejat la idea de potenciar l'aeroport de Girona.

L'opció que més adeptes està guanyant és la de l'ampliació la tercera pista. Es tractaria d'allargar uns 500 metres la plataforma cap al nord. L'ampliació de la pista no suposaria una forta inversió.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat