Membres de l'organització juvenil Arran s'han encadenat aquest dimecres al Consorci de Turisme de Barcelona "perquè és una peça clau del model turístic" i n'han demanat el tancament. 

Davant de l'edifici hi han fet una roda de premsa en què han demanat posar "fil l’agulla per apuntar a un dels organismes més opacs i pocs transparents de l’administració públicoprivada catalana".

A través de les xarxes socials han informat que els Mossos han començat amb les identificacions de les persones que donaven suport a l'encadenament.

Els agents han començat a tallar les cadenes que els membres d'Arran han fet servir per encadenar-se davant l'edifici.

I posteriorment han desallotjat l'edifici.

Dos encaputxats ataquen un autobús turístic

Aquesta acció d'Arran arriba just després que aquest dilluns al vespre dos joves encaputxats hagin atacat un autobús turístic de la companyia Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), al qual van llançar diferents globus plens de pintura blanca que van impactar contra el vehicle i contra vuit dels passatgers que anaven a l'autobús. 

Segons han informat a EFE fonts de TMB, els fets van passar cap a les 20 hores a la parada de la plaça Kennedy, al peu de l'avinguda Tibidabo de Barcelona. Mentre l'autobús estava estacionat hi van llençar globus de pintura i hi van enganxar adhesius amb el lema "El turisme mata els barris", escrit en diferents idiomes. 

El col·lectiu Batzac Joventuts Llibertàries ha penjat al seu perfil de Twitter una foto de l'autobús atacat on defensa que "aquest autobús no hi pinta res, aquí". Acompanyat d'un escrit, exposen que "el turisme comporta: pujada de preus, expulsió de veïns, pèrdua d'economies locals, augment de la precarietat labora... entre d'altres".