A l'Hospital Clínic de Barcelona s'han de racionar els reactius per fer la prova de detecció de coronavirus. Per ara, només es sotmeten al test els casos greus i els sanitaris. El seu cap d'epidemiologia, Antoni Trilla, ha admès que pateixen una falta de subministrament i que si no arriben provisions aviat, "s'hauran de fer coses que no és el més correcte fer". 

El material de protecció de què disposa actualment l'hospital, a més, no durarà gaires dies més si no es reposa. És per això que Trilla ha fet a Catalunya Ràdio una crida als proveïdors que "puguin reposar gran part d'aquest material" tan aviat com sigui viable. 

Escalada de contagis

Trilla ha reconegut que està "preocupat" pel creixement de casos actius de coronavirus a l'Estat, i ha reinvindicat que l'aturada ha de ser "més rigorosa". "Tot el que no sigui realment imprescindible s'hauria d'acotar molt i molt. Si les coses van així, més aviat o més tard s'haurà de donar un pas més restrictiu", ha conclòs.

La vacuna de la Xina, en dubte

Sobre la vacuna que s'hauria desenvolupat a la Xina, ha remarcat que s'ha de provar i confirmar que sigui segura. Trilla ha preferit parlar només d'una possibilitat, i ha considerat que abans de dotze mesos és molt difícil que estigui disponible.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat