En els últims anys, el trasplantament capil·lar s'ha convertit en un dels tractaments estètics més demandats pels homes a tot el món. Els avenços tecnològics produïts en els últims anys i l'abaratiment dels preus han propulsat aquesta tècnica que permet a molts recuperar el seu cabell. Es realitza mitjançant una cirurgia mínimament invasiva que augmenta la quantitat i el gruix del pèl.

En primer lloc, cal tenir en compte que existeixen diferents tipus d'alopècia i que no totes responen igual a aquest tipus de trasplantaments. Per determinar el seu origen, s'han de realitzar algunes proves mèdiques com la tricoscòpia, que analitza per imatge el cabell i el cuir cabellut i el tricograma, que es realitza mitjançant un microscopi.

Operación

La major part dels homes pateixen alopècia androgenètica, que té el seu origen en factors genètics i que és la que millor resposta ofereix a un trasplantament. Però en el cas de patir altres tipus, com l'alopècia fibrosant, que es deu a un procés autoimmune, o la de liquen plano pilar, que provoca la destrucció del fol·licle pilós, els resultats no seran positius i no convé realitzar-la.

Una vegada que s'ha determinat l'origen de la pèrdua del cabell i l'adequació del trasplantament, es procedeix a realitzar la intervenció, generalment amb anestèsia local, pel que no resulta dolorós. Les dues principals tècniques són la cirurgia de tira d'unitat fol·licular i l'extracció d'unitat fol·licular (FUE), la més nova.

La primera d'elles es duu a terme extraient tires de cuir cabellut del darrere, amb l'objectiu de fer-se amb les unitats fol·liculars per implantar-les després en una altra zona del cap. La segona i més nova, permet obtenir directament del cuir cabellut les unitats fol·liculars mitjançant un instrument cilíndric especial per després implantar-les directament a la zona de calvície.

Cal tenir en compte que el cuir cabellut pot ser bastant sensible després de la cirurgia de trasplantament, per la qual cosa serà necessari utilitzar embenats durant uns dies, prendre medicaments pel dolor, pot ser que un antibiòtic per prevenir infeccions o un antiinflamatori per aturar la inflor.

Implant

El temps de recuperació depèn del tipus de cirurgia utilitzada, encara que generalment sol ser d'una setmana. La major part del cabell trasplantat cau en les següents sis setmanes posteriors a la cirurgia. El creixement del nou cabell és visible en les àrees receptores en qüestió de mesos.

Finalment, cal tenir en compte els riscos: infecció, sagnia excessiva, inflamació dels fol·licles pilosos, cicatrius en el cuir cabellut i creixement de nou cabell irregular i poc natural. Per això és necessari assegurar-se de quina clínica va fer el tractament i no fixar-se només en qüestions econòmiques, sinó de prestigi professional.