El Departament de Salut ha acordat intervenir la residència de gent gran de la fundació Fiella-Sant Hospital de Tremp. El nombre de casos positius de Covid-19 al centre ha pujat dels 57 registrats dilluns passat fins arribar als 150 aquest cap de setmana. D'aquests, 120 són residents i els 30 restants són treballadors.

A la residència hi ha un total de 143 residents i 70 treballadors. D'aquesta manera, a partir d'ara i de manera provisional la direcció i gestió del centre l'assumirà Gestió de Servis Sanitaris (GSS) en comptes de la gestora actual, la Fundació "Sant Hospital de Tremp – Fundació Filella".

Intervenció per estabilitzar el brot de Covid-19

Segons Salut, la intervenció de la residència s'ha fet per "estabilitzar" el brot de Covid-19 que es va detectar el passat cap de setmana a aquest centre, després de realitzar-hi un cribratge massiu. Així doncs, ha afegit que vetllarà perquè l'activitat es presti amb "les degudes garanties i s'adoptin les mesures d'intervenció establertes".

PCR residencies - acn

Les residències segueixen sent un dels punts calents aquesta segona onada de contagis de Covid-19. / Efe

Amb aquesta intervenció, les dotacions de personal necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció, que es coordinarà amb la direcció assistencial de l'Hospital Comarcal del Pallars.

Garantir la viabilitat tècnica de la residència

A més, ja s'ha activat el suport de l'Atenció Primària i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Aquesta intervenció té com objectiu principal la realització d'un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini.