El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha descartat que la fase 2 duri menys de 15 dies en cas que no s'hi pogués passar el pròxim dilluns. En una entrevista a Catalunya Informació, Delgado ha defensat que "des d'un punt de vista tècnic, els passos s'han de fer cada 14 dies", ja que aquest és el període de referència per avaluar l'impacte de les mesures en l'evolució dels contagis de coronavirus.

"Si ho fem abans, avancem sobre situacions de menys fonament tècnic", ha afegit. Delgado també ha recordat que si els indicadors marcats en el pla de reobertura no es compleixen, no es podrà passar de tram. Salut ha confirmat aquest dimecres que la mobilitat al Nadal estarà condicionada pels diferents trams del pla de desescalada.

Pont de la Puríssima

De cara al pont de la Puríssima, Delgado ha demanat fugir de la idea que "arriba un pont" i més davant de l'evolució "desfavorable" d'alguns indicadors en els darrers dies, una evolució que els preocupa, ha reconegut.

El sotsdirector de Protecció Civil ha afirmat que és un "no-pont" i ha apel·lat a la responsabilitat de limitar les interaccions socials i estar-se amb el grup bombolla. "La situació del Nadal dependrà del que fem en aquest pont", ha afirmat.

També de cara a les festes de Nadal, Delgado ha demanat extremar les mesures sobretot set dies abans de fer trobades amb persones vulnerables, com gent gran o amb patologies prèvies.