La imposició que els viatgers a diversos països europeus facin quarentena si venen d'Espanya portarà cua. Mentre que les agències de viatges consideren "molt greu" l'anunci de la nova restricció, la principal empresa turística internacional ha cancel·lat tota la seva oferta a l'Estat

És imminent que l'operador turístic TUI anunciï si manté o cancel·la els vols a Espanya programats a partir de dilluns, després que ja hagi anul·lat els que havien de sortir avui degut a la quarantena que el govern britànic ha demanat de sobte als viatgers que arriben de l'Estat espanyol.

aeroport prat ACN

Es mantenen els viatges a les illes

"Sabem tot el que esperen els nostres clients de les seves vacances a l'estranger i alguns podran adaptar-se a les noves restriccions de quarantena. Per tant, tots aquells que vulguin viatjar a les illes Balears i Canàries podran viatjar segons el previst a partir de el dilluns 27 de juliol", ha dit l'empresa aquest migdia.

El director de TUI al Regne Unit i Irlanda, Andrew Flintham, va precisar que els turistes que ja estiguin en territori espanyol podran tornar a Regne Unit en el vol que tenien reservat, mentre que als que havien de sortir avuise'ls contactaran per canviar la seva reserva o rebre un reemborsament.

L'operadora ha expressat la seva "increïble decepció" per no haver conegut "amb més antelació" les intencions del primer ministre, Boris Johnson, que dissabte a la tarda va anunciar la imposició des d'aquest diumenge d'una quarantena de catorze dies pel rebrot de Covid-19.

A més, el Ministeri d'Afers Estrangers ha desaconsellat viatjar a l'Espanya peninsular "excepte desplaçaments essencials", si bé en aquest cas assenyala que estan exemptes d'aquesta recomanació les illes Canàries i les Balears. En el seu comunicat, Flintham afirma que "no entén" com és possible que s'hagi decretat la quarantena per a Espanya i les seves illes quan la recomanació de viatges d'Exteriors (en la qual es basen les pòlisses d'assegurances) eximeix les Balears i les Canàries, al considerar que les illes presenten menys risc.

"Demostra per què s'han de considerar clars corredors aeris regionals", sosté el directiu en la seva nota, una alternativa que també donen suport alguns governs autonòmics espanyols. La sobtada decisió de Govern britànic, anunciada a més en cap de setmana, quan sol haver-hi més vols, ha indignat el sector turístic i de viatges, a més de milers de ciutadans que hauran d'alterar els plans de vacances.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat