Els centres penitenciaris no són aliens a la pandèmia de la Covid-19. Tampoc en aquesta tercera onada. La presó de dones de Wad-Ras, a la ciutat de Barcelona, haurà d’estar confinada durant dues setmanes després que s’hagin detectat 15 contagis en els darrers dies.

Dels 15 casos detectats a la presó, 11 són contagis de preses i quatre de funcionaris, segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Fins avui s’han fet proves de coronavirus a les 81 internes del centre i està previst que aquesta setmana els en facin a tots els funcionaris que treballen a la presó.

Traslladades 

Les onze preses que han donat positiu per Covid-19 han estat traslladades a la infermeria del centre penitenciari de Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, i a la unitat Covid-19 de la presó de Puig de les Basses, a Figueres.

En el conjunt de les presons catalanes hi ha actualment comptabilitzats 128 positius: 54 contagiats són presos i 74 funcionaris. Des que va començar la pandèmia de coronavirus el març passat, han estat diagnosticats de Covid-19 475 interns i 357 funcionaris.

Vacunació a les presons

La campanya de vacunació de la Covid-19 va començar a les presons catalanes el 8 de gener passat. El dispositiu posat en marxa pels departaments de Salut i Justícia s'adreça inicialment  al personal sanitari i al penitenciari de les unitats Covid, així com a les infermeres i als professionals de les unitats d'atenció a la salut mental. En total, està previst oferir la vacuna a 550 treballadors. En una segona fase, ha garantit que se subministrarà a la resta de professionals i també als interns. 

Imatge principal, la presó de dones de Barcelona / EP