Quan semblava que la pandèmia anava a remetre aquest estiu gràcies a la vacunació, el cert és que les xifres de contagis no són el que esperàvem i la incidència ha anat augmentant des que es va iniciar el període estival. Per aquesta raó, entre la població cada vegada s'escampa més un sentiment d'ansietat davant de l'avenç de les xifres i el fet que es tornin a prendre de nou mesures restrictives en les seves vides amb l'objectiu de contenir la incidència.

I igual com passava abans, per reduir els perjudicis que aquesta sensació d'inquietud i abatiment que afecta molts, és aconsellable fer activitats i exercicis que ens ajudin a calmar l'ansietat. Aquestes postures de ioga ens poden ajudar a aconseguir-ho.

Flexió lateral en posició establerta

Asseure's en un bloc de ioga o a terra amb les cames creuades. Col·locar la mà dreta a terra en el costat dret de les cames. Estirar el braç esquerre cap a dalt i per sobre del cap, inclinant-se des de la cintura cap a la dreta. Mirar cap a dalt i sostenir de 3 a 5 respiracions. Després canviar de costat.

Gos de cap per avall

Des d'una posició de planxa, aixecar els malucs cap enrere i cap a dalt. Pressionar les mans i els peus a terra mentre els malucs continuen movent-se cap a dalt. Els genolls poden ser rectes o lleugerament doblegats. Mantenir durant 5 respiracions.

Gos de cap per avall|de bocaterrosa

Angle lateral estès

Dempeus, amb els peus ben separats, el peu dret cap endavant i els dits dels peus apuntant cap al front, el peu esquerre girat en uns 45 graus. Doblegar el genoll dret a 90 graus, la cuixa paral·lela a terra. Inclinar-se cap als costats a la cintura, portant l'avantbraç dret a la cuixa dreta o la mà dreta a un bloc de ioga col·locat fora del peu dret. Estendre el braç esquerre cap a dalt o al costat de l'orella, obrint el pit. Mantenir de 3 a 5 respiracions. Repetir en l'altre costat.

Postura del triangle

Dempeus, amb els peus ben separats, el peu dret cap endavant i els dits dels peus apuntant el front, també el peu esquerre girat en uns 45 graus, ambdós genolls estirats. Inclinar-se cap als costats des dels malucs, estirant el braç dret cap a baix i col·locant la mà dreta en el barb dret o en un bloc de ioga col·locat fora del peu dret. Estendre el braç esquerre cap al cel. Mantenir de 3 a 5 respiracions. Repetir en l'altre costat.

Guerrer II

Dempeus, amb els peus ben separats, el peu dret endavant i els dits dels peus apuntant cap endavant, el peu esquerre girat en uns 30 graus. Doblegar el genoll dret a 90 graus, la cuixa paral·lela a terra. Estendre els braços cap als costats, les palmes cap a baix, estenent el braç dret cap endavant i l'esquerre cap enrere. Mantenir durant 5 respiracions. Després canviar de costat.

Savasana restauradora

Ficar-se al llit de cara amunt, amb una tovallola o manta enrotllada o doblegada i col·locada horitzontalment sota dels genolls. S'ha de col·locar una altra tovallola o manta sota del cap. Tancar els ulls, relaxar el cos. Romandre a Savasana de 5 a 10 minuts.