Des que va començar la pandèmia, un total de 50.000 persones s'han sumat al voluntariat de Creu Roja Espanyola per fer front a la COVID-19. Aquesta organització, pertanyent al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitjalluna Vermella present a 192 països, pla concret d'actuació i resposta integral llançat el març per respondre a la crisi sanitària que hem viscut. Després de la seva ampliació al maig, tindrà una durada de 9 mesos en el que s'espera atendre a més de 2.400.000 persones vulnerables a través de més de 1.400 punts d'atenció i també de forma telemàtica o telefònica.

Fins ara, s'ha atès ja a prop de 2 milions de persones en situació de vulnerabilitat, a través d'una resposta integral en les seves àrees d'emergències, inclusió social, educació i ocupació, i que continuarà i intensificarà fins a finals d'any.

Creu vermella

Durant aquest temps s'han dut a terme una infinitat de tasques per contribuir a la lluita contra la pandèmia: trasllats sanitaris, desplegaments d'albergs i infraestructures hospitalàries, suport psicosocial, educació virtual per a nens i nenes vulnerables o distribució de béns bàsics de primera necessitat, tasques que es prolongaran fins al proper mes de desembre.

L'organització ha informat de quin és el perfil d'aquests 50.000 voluntaris que han decidit dedicar el seu temps a ajudar els altres: la major part són dones, el 60%, amb una edat majoritària d'entre 20 i 29 anys (32%) i amb nivell d'estudis superiors (54%), destacant a més els professionals de la branca sanitària, d'administració, educació i logística.

El principal interès d'aquests nous voluntaris i voluntàries és participar en les àrees de Socors i Emergències (54%), i de Salut (50%), mentre que, abans del COVID-19, s'inclinaven més per la Inclusió Social o Joventut, segons explica l'organització. Es pot destacar a més que el 43% desitja participar en l'àrea de Medi Ambient davant el COVID-19, i el 40% en Educació.

Quant a les activitats concretes en què desitgen participar, destaca especialment la distribució de béns de primera necessitat i l'acompanyament a persones que ho necessitin, a causa de la conjuntura de la crisi en la qual ens trobem.

Vacuna (1)

L'organització ha volgut destacar la disponibilitat mostrada pels nous voluntaris de Creu Roja, molt més oberta de l'habitual. A Espanya, Creu Roja compta amb més de 250.000 persones voluntàries i més de 1.400 punts d'atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment a més de 4 milions de persones a nivell nacional, de les quals més d'1,7 milions són ateses des de programes socials.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat